Amaçlanılan eğitim; Bireylerin dijital dünyadan kopup gerçeğe yönelik kişilik oluşumlarında sanatsal yönlerini güçlendirmek, yaratıcılıklarını geliştirmelerini sağlamak, çalışma-okul hayatına müzik ile yeni bir soluk getirmektir.
Amacı - İçeriği - Kazanımlar
Eğitim Hakkında
Eğitimlerin Amacı
Müziğin ve enstrüman öğrenmek için hiçbir zaman geç değildir. Yeni bir enstrüman öğrenerek hayatınıza yeni bir soluk getirebilirsiniz. Dinlediğiniz müzikleri daha anlamlı dinleyebilirsiniz.
Eğitimlerin Amacı

Eğitimlerin Amacı

Eğitim Programında Kullanılacak
İçerik
Genel Olarak Verilen Eğitimlerin Amacı
Eğitimlerime başlamadan önceden mutlaka çalışacağım kişiyi tanımaya çalışırım. Çalışacağım yaş gurubu çocuk ise; gündelik zamanlarında ne yapar? Nelerden hoşlanır, ne yer ne içer? Hemen kısa bir sohbete girişirim. Böylelikle çocuğun kendi dünyasının kapılarını aralamış olurum. Bunu yapmak bana, çocuğa müziği sevdirmede ve enstrüman öğretiminde kullanacağım metodu göstermiş olur. Derslerde çocuğun nasıl öğrenmekten keyif aldığını gözlemlemek oldukça önemli bir süreçtir. Kişiye özgü öğrenim yöntemi bulmak ve bu doğrultuda çalışmak; başarıyı, verimi ve motivasyonu getirir.
Eğitimlerimde tek bir metoda bağlı kalarak ilerlemek benimsediğim öğretim modeli için uygun değildir. Her zaman öğrencinin motivasyonunu destekleyecek farklı kaynaklardan yararlanırım. Öğrenciyi kolaydan zora doğru ilerleterek, bilmediği bir yolda yaptıkça motive olmasını sağlamayı benimsetir ve uygulamasına yardımcı olurum.
Ders içeriğimde bulunan ve en keyif alınan diğer bir kısım ise; bireylerin enstrüman çalarken çaldıkları enstrümanı tanımaları, o dönemin bestecilerini bilmeleri ve kısa bir müzik tarihi yolculuğu yapmaları bölümüdür. Dönemi anladıkça ve hikayesini duydukça merak edip daha da anlamlı çalmak kaçınılmazdır.
Eğitimlerde, eğer öğrencinin yaş küçük ise; dersin son 10 dakikasına ebeveynini davet eder, yapılan uygulamaları anlatırım ve içerik hakkında bilgi sahibi olmasını sağlarım. Küçük yaş grubu çalışmalarında ebeveynlerin rolünün çok önemli olduğunu bilirim ve bu doğrultuda ebeveynlere yönelik çocuk ile çalışma programı oluştururum.
Eğitim süresince çeşitli piyano festivalleri, konserlere öğrenci katılımını teşvik eder ilk konser heyecanlarını yaşamalarına destek olurum.
Eğitim sürerken öğrenciyi isteği ve çalışma disiplini doğrultusunda ülkemizde düzenlenen İngiltere Konservatuarları tarafından hazırlanan enstrüman seviye sınavına hazırlarım. (“ABRSM – LONDON COLLEGE …” vb. Okullar)
Eğitimlerin Öğrencilere Kattığı Değerler
Duyarlılık
İşitsel ve ritimsel duyarlılığı geliştirir.
Konsantrasyona Katkı
Enstrümanın öğrenmeye duyulan ilgi, konsantrasyon sürelerini geliştirir.
Özgüven
Özgüvenlerini geliştirir.
Kendini İfade Edebilme Gücü
Kendini daha iyi ifade etmeyi öğrenir.
Vizyon Sağlama
Farklı bakış açılarından bakmayı öğrenir.
Doğaçlamanın Gücü
Doğaçlama yoluyla karşılaştığı zorluklara çözüm aramayı ve bulmayı öğrenir.
Pratik Zeka
Müziğin içindeki matematik; problemleri daha çabuk çözmelerini kolaylaştırır.
Sadece Müzik Değil Bu Bir EĞLENCE
Program, tamamen çocukların ilgisi ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandığı için onların sıkılmadan eğlenebilecekleri bir ortam hazırlar.
Sosyallik
Sosyallik katar.
Değer Yargılarına Katkı
Müziğin içine değer yargılarıyla ilgili olgular kattığımızda, değer yargıları gelişir.
Hayal Gücü
En önemlisi, kendi yaratmaya başladığında yaratıcılık yönü ve hayal gücü zenginleşir.
İletişime Katkı
Dijital çağın ötesine masal dünyasıyla çıkar ve sözel iletişimin duyguları anlatmada ne kadar etkili olduğunu görür ve deneyimler.
DERS VERİLEN
ALANLAR

Keman

Piyano

Ukulele

Kalimba

Solfej Eğitimi

Koro Çalışmaları
DERS
TÜRLERİ
DERS TÜRLERİ
Online Dersler: Eğitim alanında kullanılan çeşitli görüntülü uygulamalar aracılığı ile. İngilizce konuşulan Dünya’nın her yerine online dersler vermekteyim. Şu an halen daha yurtdışı ülkeler ve yurtiçi illerimiz ile devam ettiğim derslerim var. Online derslerde öncelikle, 10-15 dakikalık “DENEME” dersi adını verdiğimiz kişiden ücret talep edilmeyen birbirine ısınma dersi yapılır. Isınma dersi boyunca; öğrenciye çalacağı enstrüman tanıtılır ve içeriği hakkında bilgi verilir. Ders sonucu öğrenci derslere başlamak isterse; Haftada 1 gün 50 dakika olmak üzere gün ve saat planlanır. Ders materyalleri için öğrenci öğretmen tarafından yönlendirilir.
Yetişkinlere Yönelik Dersler: Enstrüman dersleri birebir yapılmaktadır. Ders öncesi 10-15 dakikalık “DENEME” dersi adını verdiğimiz kişiden ücret talep edilmeyen birbirine ısınma dersi yapılır. Isınma dersi boyunca; öğrenciye çalacağı enstrüman tanıtılır ve içeriği hakkında bilgi verilir. Ders sonucu öğrenci derslere başlamak isterse; Haftada 1 gün 50 dakika olmak üzere gün ve saat planlanır. Ders materyalleri için öğrenci öğretmen tarafından yönlendirilir.
Okul Öncesi Çocuklarına Yönelik Dersler: Okul öncesi yaş gurubuna hazırladığım çeşitli materyaller ile çocukların ilgisi renkler boyama ve oyunlarla enstrümana yönlendirilir. Küçük yaş gurubuna özel hazırlanan materyaller ile enstrüman tanıtılır ve çocuklara çaldırılması deneyimlenir. Ders öncesi 10-15 dakikalık “DENEME” dersi adını verdiğimiz kişiden ücret talep edilmeyen birbirine ısınma dersi yapılır. Isınma dersi boyunca; çocukların enstrümanla ve müzikle bağlarını kurmaya yönelik destekleyici çalışmalar yapılır. Öğrenci ile birlikte şarkılar söylenir, resim yapılır, minik enstrümanlarla ders desteklenir. Deneme derslerinde mutlaka çocuk ebeveynle derse alınmalıdır. Ders sonucu öğrenci derslere başlamak isterse; Haftada 1 gün 30 dakika olmak üzere gün ve saat planlanır. Ders materyalleri için öğrenci öğretmen tarafından yönlendirilir. Program birebirdir fakat duruma göre grup enstrüman dersleri de önerilebilir.
Çocuklara Yönelik Dersler: Enstrüman dersleri birebir yapılmaktadır. Ders öncesi 10-15 dakikalık “DENEME” dersi adını verdiğimiz kişiden ücret talep edilmeyen birbirine ısınma dersi yapılır. Isınma dersi boyunca; öğrenciye çalacağı enstrüman tanıtılır ve içeriği hakkında bilgi verilir. Çocuklar için de ders eğlenceli hale getirilir ve çeşitli müzik oyunlarıyla desteklenir. Ders sonucu öğrenci derslere başlamak isterse; Haftada 1 gün 50 dakika olmak üzere gün ve saat planlanır. Ders materyalleri için öğrenci öğretmen tarafından yönlendirilir.
Grup Eğitimleri:
- Okul Öncesi Ritimsel ve İşitsel Oyunlar
- Okul Öncesi Piyano Sınıfları
- Çocuk Korosu
- Yetişkin Korosu
- Solfej Eğitimi
Müzik Danışmanlığı: Okulların ya da kurumların müzik bölümlerine destek olarak organizasyon, materyal ve metodoloji konusunda danışmanlık vermekteyim. İTÜ yüksek lisans eğitimimi de “Müzik İşletmeciliği ve Yöneticiliği” dalında yapmış bulunmaktayım.
ULUSLARASI MÜZİK SINAVLARINA HAZIRLIK VE SINAVLARIN ÖNEMİ
Ülkemizde ve pek çok ülkede uygulanan uluslarası müzik sınavlarında sıkı bir çalışma ve doğru yönlendirme ile başarılı olmak mümkündür. İngiltere Kraliyet Akademisinin, Londra College’in, Trinity College’in pek çok ülkede kendi koşulları doğrultusunda yaptıkları sertifika sınavları vardır. Sınavların 1. Seviye öncesinden başlayarak genelde 8 seviye halindedir. (Sınavlara göre seviyeler isim ve seviye olarak farklılık gösterebilir.) Hobi olarak başlanılan müzik eğitiminde bireyler, çalışmalarının sonucunda kendilerine uygun seviyelerden sertifika sınavlarına girebilmekte ve bu eğitimi CV’lerine ekleyebilmektedirler. Hatta bu sertifikaların alınması durumunda, yurtdışındaki bazı ülkelerdeki okullar öğrencilere, okul başvurularında çeşitli imkanlar sağlamaktadırlar.
Düşünün ki, mühendis ya da avukatsınız iş görüşmesi için çalışmak istediğiniz kuruma cv gönderdiniz. Siz olsanız cvsinde sanatla ilgilenen bir mühendis adayını mı işe alırdınız, yoksa hobi olarak sanat alanında hiçbir faaliyeti olmayan bir mühendis adayını mı tercih ederdiniz?